L’estàtua de Galceran de Pinós fa 50 anys

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El cap de setmana del 4 i 5 de novembre de 2016 es van portar a terme diferents actes per commemorar el 50 aniversari de l’estàtua de Galceran de Pinós.

Va ser el 20 de novembre de 1966 quan Bagà va acollir un Acte d’Homenatge a la Marina i es va inaugurar l’estàtua de l’almirall Galceran de Pinós, obra de l’artista baganès Josep Maria Companyó, Comcaber. Des d’aquella data, la plaça també pren el seu nom.

Des de l’Associació Medieval vam organitzar tot un seguit d’actes per festejar l’efemèride: des d’una conferència a càrrec del vila-secà David Melero, passant per unes pinzellades sobre la llegenda del Rescat de les Cent Donzelles (a càrrec del Grup de Teatre la Faia, l’Esbart Cadí i Música Baganesa) i acabant amb la cerimònia de Córrer les armes, amb diferents grups de recreació històrica com els Templers de Bagà, els Templers de Puig-reig, la Companyia Almogàver, entre d’altres. Bagà té vida va elaborar el dinar que es va oferir a tots els integrants d’aquests grups.

També vam muntar una exposició amb fotografies i documents d’ara fa 50 anys, i se’n va editar el corresponent catàleg, a la venda per 5 €.

Volem agrair molt sincerament la col·laboració de totes les persones i entitats que van posar el seu granet de sorra perquè tot plegat es pogués portar a terme amb èxit, i també a l’Ajuntament de Bagà per la cessió d’espais.

Publicat dins de General